Sorbet med Mango- och vaniljkräm

Glassmästarns val

Sorbet med Mango- och vaniljkräm

med smuldeg och maränger.

Mangokräm
250 g mangopuré
100 g passionsfruktspuré
2 dl socker
5 ägg
8 g gelatinpulver
420 g smör

Koka upp mango- och passionsfruktspurén med hälften av sockret.  Blanda andra hälften av sockret med äggen och rör ihop. Häll puréblandningen i socker och ägg blandningen. Värm till 83°C. Tillsätt gelatinet. Låt blandningen svalna något och rör ner smöret. Använd en stavmixer. Låt svalna.

Smuldeg
0,5 dl florsocker
1,5 dl mjöl
1 msk potatismjöl
100 g smör
1 tsk salt

Blanda samman alla ingrediensen i en köksmaskin/matberedare. Smula degen på ett bakplåtspapper och lägg på det ugnsplåt. Baka av i 190°C i 7 min.

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk citron

Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitor, hälften av sockret och citron i en bunke tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng. Spritsa ut marängen i små klickar eller stänger på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite strösocker. Grädda av mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek.

Vaniljkräm
5 dl röd mjölk
1 st vaniljstång
6 st äggulor
1,2 dl socker
1 dl majsstärkelse
40 g smör

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i mjölken och lägg i stången. Sjud upp mjölken. Ta av kastrullen från värmen och låt stå och dra i 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa äggula och socker och majsstärkelse. Häll mjölkblandningen i äggblandningen under konstant omrörning. Rör om tills blandningen blivit helt slät. Häll tillbaka krämen i kastrullen och koka upp. Tillsätt smöret och ta krämen från värmen och rör den helt slät. Sila krämen och ställ i kylen.

Dekoration
Färsk passionsfrukt, vit choklad och mynta. 

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.