Kaffekaka

Kaffekaka

med salt karamellglass


Betygsätt receptet:

Ingredienser:


150 g
smör
1 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
2 1/2 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
1 msk
majsstärkelse
1 krm
salt
1/2 dl
starkt kaffe eller espresso

Så här gör du:

Vispa samman rumstempererat smör och socker.
Sikta ner mjöl, majsstärkelse, salt och kakao.
Tillsätt kaffet, vispa samman och forma till en deg.
Plasta in degen och lägg i kylen att vila en halvtimme.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä 1-2 plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i mindre bitar och forma till små ovaler, ca 2 cm långa för de små kakorna.
Lägg kakorna på plåten och gör ett snitt som ett S i mitten av kakorna med en matkniv.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills kakorna fått lite färg.
Låt svalna helt på plåten.