Glasskartor

Mer än 45 år med olika glasskartor.
Det blir många pinnar & strutar
genom åren.

Dubbelt upp med pinnar och strutar på glasskartan under 1970-talet

1970-talet

De första färglagda glasskartorna kom 1973. Storsäljarna och klassikerna Storstrut och Ananassplit var redan då med på glasskartorna. Jippo var en annan strut som fanns i Triumf Glass sortiment ända fram till 2006. I mitten av 1970-talet kom även dubbelispinnarna och som mest fanns 3 olika varianter. En annan typisk Triumf Glasspinne var Blåvitt som kom till i samband med IFK Göteborg satsning på allsvenskan.

Glasskartorna blir mer lekfulla under 1980-talet

1980-talet

Många kommer säkert ihåg Jumbo, eller Jätten som den också kallades, som var en enkel vanilj- och chokladstrut som lanserades 1982. De blev kvar på Triumf Glass kartor i butik ända fram till 2004. Sitting Bull är en annan klassiker som lanserades 1983 och finns kvar än idag i vårt sortiment, och är kanske mer populär än någonsin. Hux Flux, en mango- och ananansispinne var mycket populär på 1980-talet och relanserades 2019. Figurispinnar som Funny Bunny, Gitarren och Asterix dyker upp på glasskartorna.

Sommar och hav sätter prägel på glasskartorna under 1990-talet

1990-talet

Triumf Glass startar samarbetet med Mars Ice Cream 1990 och nu nästan 30 år senare är deras glassbarer mer populära än någonsin. Co-brandade glassar som Smurfarna och Turtles är barnens favoriter. 1992 gör också Glasse entré på glasskartorna och började synas utanför många kiosker och butiker. 1998 kommer Skruven Tropical som än idag finns med på våra glasskartor.

Ett nytt millenium med många goda glassar.

2000-talet

En av våra mest omtalade glassar lanseras 2002. Det är Cola flaskan som blev omåttligt populär under många år. 2007 startades ett samarbete upp med Nestlé och många nya storsäljare kom in på glasskartorna. Dumle, Geisha, Lion och Smarties är några av glassarna.

Laktosfri och ekologisk glass i fokus

2010-talet

År 2010 blir Triumf Glass åter ett svenskt familjeföretag.  Barnens favoritglassar Cars och Hello Kitty kommer in på våra glasskartor. Laktosfria glassar som struten Jordgubbstopp och pinnen Tutti Frutti får nu sin givna plats på glasskartan. Salmiakki och Watermelon är uppmärksammade nyheter som utmärkt sig i glasstester och blivit storsäljare. 2017 blir vår Sandwich ekologisk, fortfarande den enda på svenska glassmarknaden.

Glassförsäljningen ökar som aldrig förr

2020-talet

Början av 2020-talet präglades starkt av COVID-19-pandemin med globala nedstängningar och karantäner. Detta påverkade mycket av resandet och många semesterfirare stannade hemma i Sverige. Många evenemang ställdes in. Glassförsäljningen nådde nya höjder.
Farbror Arnes nya glassar gör att stycksaksförsäljningen ökar och öppnar upp för många nya kunder. Brynt Smör blir en riktig succé 2022.