Sockerkaka

Glassmästarns val

Sockerkaka

med brynt smör, fänkålschips, creme fraiche, färska bär och melonglass.

Sockerkaka med brynt smör
150 g smör
0,5 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och ströbröda en form. Bryn smöret tills det är gyllene och luktar kola. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i ägg och sockret. Vänd försiktigt ihop det till en jämn smet. Tillsätt mjölken och häll försiktigt ner det brynta smöret i blandningen. Bottensatsen från det brynta smöret skall inte användas.  Baka av i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Testa med en sticka att kakan är genom gräddad.

Fänkålschips
1 st fänkål
1 dl socker
1 dl vatten

Koka ihop socker och vatten till en sockerlag. Låt svalna. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin. Doppa varje bit i sockerlagen och lägg på bakplåtspapper. Låt torka i ugnen, på 50°C. Gärna över natten. Chipsen är klara när de är helt torra.

Dekoration
Färska hallon, creme fraiche.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.