Saffranspannacotta

Glassmästarns val

Saffranspannacotta

med cognac- lingonkräm, pepparkaka och hasselnötsglass

Saffranspannacotta
2 st gelatinblad
5 dl grädde
0,5 g saffran
0,5 dl socker
1 st vaniljstång

Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg i en kastrull med grädde, socker och saffran. Koka upp. Krama ur gelatinet och tillsätt till gräddblandningen, blanda väl. Häll upp i önskade formar och låt stelna i kyl i minst 3 timmar.

Cognac lingonkräm
2,5 dl frysta lingon
0,5 dl socker
2 msk cognac
1 st gelatinblad

Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp lingon, socker och cognac, låt sjuda tills sockret löst sig. Mixa med en stavmixer och sila. Krama ur gelatinet och blanda ner i kastrullen, låt svalna och ställ i kyl. Mixa krämen innan servering.

Dekoration
Pepparkakssmulor, röda vinbär, chokladgarnityr.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.