Mango- passionsfruktssorbet

Glassmästarns val

Mango- passionsfruktssorbet

med mango- och svart vinbärskräm med mangogelé, kokos marshmallow, smuldeg, maräng och sponge cake.

Mangokräm
125 g mangopuré
50 g passionsfruktspuré
1 dl socker
3 st ägg
4 g gelatinpulver
210 g smör

Koka upp mango- och passionsfruktspurén med hälften av sockret. Blanda andra hälften av sockret med
äggen och rör ihop. Häll puréblandningen i socker och ägg blandningen. Värm till 83°C. Tillsätt gelatinet. Låt blandningen svalna något och rör ner smöret. Använd en stavmixer. Låt svalna.

Svartvinbärskräm
150 g svartvinbärspuré
1 dl socker
3 ägg
3,5 g gelatinpulver
210 g smör

Koka upp svartvinbärskräm med hälften av sockret. Blanda andra hälften av sockret med äggen och rör
ihop. Häll puréblandningen i socker och ägg blandningen. Värm till 83°C. Tillsätt gelatinet. Låt blandningen svalna något och rör ner smöret. Använd en stavmixer. Låt svalna.

Mangogelé
300 g mangopuré
30 g passionsfruktspuré
0,5 dl socker
6 g pektin

Värm upp mango- och passionsfruktspuré till 85 grader och häll i sockret och pektinet under kraftig om
rörning. Koka upp. Fyll i valfri silikonform och frys.

Smuldeg
0,5 dl florsocker
2 dl mjöl
1 msk potatismjöl
100 g smör
1 tsk salt

Blanda samman alla ingrediensen i en köksmaskin/matberedare. Smula degen på ett bakplåtspapper och lägg på det ugnsplåt och baka av i 190°C i 7 min.

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk citron

Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitor, hälften av sockret och citron i en bunke tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret
och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng. Spritsa ut marängen i små klickar eller stänger på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite strösocker. Grädda av mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek.

Sponge cake
1 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 dl socker
1 dl mjöl
50 g smör
3 msk mjölk

Blanda samman ägg, bakpulver, socker, mjöl och mjölk med en visp. Smält smöret och tillsätt till smeten. Rör ut till en jämn smet. Häll smeten i en eldfast form och tillaga den i en mikrovågsugn i 15-20 sekunder eller tills kakan känns fluffig.

Dekoration
Myntablad.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.