Triumf Glass investerar för framtiden

24 June 2020

Nu under sommaren sätter vi det första spadtaget för vår nya utbyggnation och under det närmaste året kommer det att ske stora förändringar på Glassfabriken i Sävedalen.

Nu under sommaren sätter vi det första spadtaget för vår nya utbyggnation och under det närmaste året kommer det att ske stora förändringar på Glassfabriken i Sävedalen.

Under 2020 kommer Triumf Glass bygga ut cirka 1 200 kvadratmeter fördelat på tre våningar. Total yta blir ca 3000 kvadratmeter där största delen kommer att bli fabriksyta. Utbyggnaden är planerad på ett sätt så att den inte skall störa den dagliga verksamheten.

Vi satsar på att öka kapaciteteten i produktionen vilket gör att vi kan producera mer glass och effektivisera fabriken på ett mer hållbart sätt. Detta kommer att minska vårt svinn och effektivisera vår energianvändning.

Utbyggnationen kommer även innefatta kontor och lager där vi utökar till fler kontorsplatser och större lagerutrymme för att kunna växa organiskt.

I samband med utbyggnaden kommer vi även installera solceller för en långsiktig och hållbar utveckling.

-Vår fabrik kommer att bli större vilket ger oss möjligheten att öka kapaciteten till att kunna leverera mer glass och effektivisera vårt dagliga arbete.
Hållbarhetsarbetet är också en viktig del, i samband med byggnationen kommer vi effektivisera vår energianvändning i fabriken, minska svinnet med hjälp av bättre maskiner och installera solceller på taket för en långsiktig hållbar utveckling. Vi är extremt glada för denna möjlighet säger Felix Müntzing Marknadschef på Triumf Glass.

Peab står som totalentreprenör för utbyggnationen och fokuserar även de på hållbarhetsarbetet.
-Vi är väldigt glada över förtroendet att bygga ut fabriken. Precis som Triumf Glass sätter vi stort fokus på hållbarhetsfrågorna och arbetar aktivt med att följa upp miljöarbetet i våra projekt. Det är värdefullt för oss att arbeta tillsammans med kunder som prioriterar samma saker. Sedan är det såklart ett stort plus att Triumf Glass gör så god glass! Säger Stellan Haraldsson, Regionchef på Peab

Tillbyggnaden förväntas vara klar Q1 2021.

Presskontakt:

Felix Müntzing l felix.muntzing@triumfglass.se tel + 46 7344 34 310