Sablé Breton på choklad

Glassmästarns val

Sablé Breton på choklad

med passionsfruktscurd, halloncoulis , vaniljglass och hallonsorbet.

Choklad Sable Breton
2 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
4 dl florsocker
8 st äggulor
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
75 g mörkchoklad

Vispa ägg och socker till en porös smet. Blanda samman mandelmjöl, vetemjöl, kakaopulver och bakpulver. Tillsätt lite i taget i äggblandningen. Knåda in rumsvarmt smöret och saltet i degen. Låt degen vila 1 timma i kylen. Tryck ut degen i t.ex. en springform och baka av i 180°C, i ca 10-12 minuter. Tryck ut önskad form med t.ex. utstickare.

Passionsfruktscurd
1 st ägg
1 dl socker
60 g passionsfruktspuré
½ vaniljstång
120 g rumsvarmt smör

Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången. Häll i socker och passionsfruktspurén. Koka upp. Knäck äggen i en bunke. Häll halva mängden av den varma socker och passionsfruktspurén över äggen. Rör om. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen. Sjud blandningen i ca 1-2 minuter. Sila blandningen. Rör ner rumsvarmt smör. Ställ i kylen.

Halloncoulis
100 g hallon
1,5 dl strösocker
1 st gelatinblad

Blötlägg gelatinet. Koka upp socker och hallon. Låt sjuda i ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i en bunke. Häll lite av den varma sockerblandningen över gelatinet och rör om. Tillsätt det utrörda gelatinet till kastrullen med hallon och socker. Rör om. Sila eventuellt bort hallonkärnorna. Ställ i kylen.

Dekoration
Delad vaniljstång, vispad grädde, färska hallon.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.