Mjölkchokladtarteletter

Mjölkchokladtarteletter

med smuldeg, färska bär och chili lakritsglass

Mördeg

2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 st ägg

Sikta ner mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Dela smöret tillsätt mjölblandningen, knäck i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 180°C, över- och undervärme.
Kavla ut degen och klä formarna med degen. Lägg ett bakplåtspapper i formarna och fyll med torkade ärtor eller bönor. Baka av mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Lyft bort ärtorna/bönorna och låt tarteletterna svalna. Ta ur tarteletterna hur formarna.

Choklad Ganache
3 dl mjölkchoklad
1 dl grädde
1 msk sirap eller rårörsocker
1 msk smör

Värm försiktigt mjölkchoklad, grädde och sirap/rårörsocker över ett vattenbad tills det går ihop.Ta av från värmen och rör ner smöret. Fyll tarteletterna med mjölkchoklad ganache.

Smuldeg
3 dl mjöl
1 dl socker
100 gram smör

Sätt ugnen på 220°C. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt sockret och blanda väl med mjölet. Dela smöret och arbeta snabbt in till en grynig massa. Fördela ut massan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i 10-12 minuter eller tills smuldegen blir gyllenbrun. Ta ut och låt svalna och gör små smulor.

Dekoration
Färska bär och chokladgarnityr.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.