Melonglass med vita chokladkex

Glassmästarns val

Melonglass med vita chokladkex

samt pistagekräm, nötmaräng och blåbärs- och svartvinbärskräm.

Vita chokladkex
100 g rumsvarmt smör
80 g vit choklad
60 g cornflakes
1,3 dl mjöl

Blanda ihop mjöl och smör I en köksmaskin/matberedare. Tillsätt cornflakes och blanda ut. Häll i smält vit choklad. Klicka ut i bakformar och baka av i 170°C i 6 minuter.

Pistagekräm
270 g vit choklad
1,5 dl grädde
60 g pistagepasta

Koka upp grädde och häll över chokladen och pistagepastan. Rör ihop till en slät kräm. Låt svalna.

Maräng
3 st äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk citron
Hackad mandel

Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitor, hälften av sockret och citron i en bunke tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng. Spritsa ut marängen i små klickar på bakplåtspapper och strö över hackad mandel. Grädda av mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek.

Blåbärskräm
300 g blåbär
2 dl socker
5 ägg
7 g gelatinpulver
420 g smör

Koka upp blåbär med hälften av sockret. Mixa slätt. Blanda andra hälften av sockret med äggen och rör ihop. Häll puréblandningen i socker- och äggblandningen. Värm till 83°C. Tillsätt gelatinet. Låt blandningen svalna något och rör ner smöret. Använd en stavmixer. Låt svalna.

Svartvinbärskräm
300 g svartvinbärspuré
2 dl socker
5 ägg
7 g gelatinpulver
420 g smör

Koka upp svartvinbärskräm med hälften av sockret. Blanda andra hälften av sockret med äggen och rör ihop. Häll puréblandningen i socker och ägg blandningen. Värm till 83°C. Tillsätt gelatinet. Låt blandningen svalna något och rör ner smöret. Använd en stavmixer. Låt svalna.

Dekoration
Björnbär och honungsmelon

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.