Macaron och chokladkaka

Glassmästarns val

Macaron och chokladkaka

med chokladsås och chokladglass.

Macarons
4 st Äggvitor
2 dl Mandelmjöl
2 dl Florsocker
1,5 dl Socker
0,5 dl Vatten
Hushållsfärg

Blanda 2st äggvitor, mandelmjöl, florsocker till en massa, tillsätt önskad färg. Koka vatten socker till 118°C. Vispa upp 2st äggvitor och tillsätt den varma sockerlagen under vispning. Fortsätt att vispa tills marängen är kall. Vänd ner massan i marängen och spritsa ut på ett bakplåtspapper. Låt torka i 20 minuter. Baka av i 150°C i 4-8 minuter. Låt svalna och spritsa glass på hälften och använd den andra hälften som lock. Lägg i frysen.

Chokladkaka
3 st Ägg
0,5 dl Socker
100 g Choklad
100 g Smör
0,5 dl Mjöl
2 msk Potatismjöl
1 tsk Bakpulver

Vispa ägg socker. Smält smör och choklad. Tillsätt mjöl, potatismjöl och bakpulver i äggblandningen.  Tillsätt det smälta smöret och chokladen. Baka av i 180°C i 10 minuter.

Choklad sås
1,5 dl Grädde
1,5 dl Vatten
2 dl Socker
1 dl Kakao
4 st Gelatinblad

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter. ta ut gelatinbladen från vattnet och tillsätt i kokningen låt svalna. Koka upp grädde, socker, vatten och kakao, låt sjuda i 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma chokladblandningen. Låt svalna.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.