Knäckchoklad glass med rosmarinkola

Glassmästarns val

Knäckchoklad glass med rosmarinkola

samt päroncrudite och smuldeg.

Rosmarinkola
100 g smör
1 dl vit sirap
1 dl grädde
1 dl socker
1 kruka rosmarin

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm. När smöret har smält lägg i 4-5 kvistar rosmarin. Koka tills det börjar tjockna, ca 122-125°C. Sila för att få bort alla kvistarna. Låt svalna.

Smuldeg
3 dl mjöl
1 dl socker
100 gram smör

Sätt ugnen på 220°C. Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt sockret och blanda väl med mjölet. Dela smöret och arbeta snabbt in till en grynig massa. Fördela ut massan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i 10-12 minuter eller tills smuldegen blir gyllenbrun. Ta ut och låt svalna och gör små smulor.

Päron crudite
1-2 päron

Skala päronen och skär i små kuber. Lägg i isvatten tills servering.

Dekorering
Färsk rosmarin och små hallonbitar.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.