Cognac-päron och hasselnötsglass

Glassmästarns val

Cognac-päron och hasselnötsglass

med chokladsmuldeg samt choklad ganache.

Inlagda päron
5 dl socker
5 dl vatten
1 dl Cognac
2 st päron

Häll socker och vatten i en kastrull. Sjud tills sockret har löst upp sig helt. Låt svalna och tillsätt cognac. Skala päronen och lägg dem i cognacslagen. Ställ i kylskåp över natten.

Choklad ganache
100 g mörk choklad
1 dl  grädde

Koka upp grädde och häll över chokladen.  Rör om med en slickepott till en slät chokladkräm. Låt svalna. Värm försiktigt upp choklad ganachen vid servering.

Chokladsmuldeg
100g rumsvarmt smör
1,2 dl mjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker

Knåda ihop rumsvarmt smör, mjöl , kakao och vaniljsocker. Låt degen vila 1 timma i kylen. Ta ut den från kylen och smula den i små bitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka av i 200°C i 7 minuter.

Dekoration
Choklad ganache och stjärnanis.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.