Chokladganachepuckar

Glassmästarns val

Chokladganachepuckar

med sponge cake, chokladsmuldeg och chokladglass.

Chokladsmuldeg
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker

Knåda ihop rumsvarmt smör, mjöl, kakao och vaniljsocker. Låt degen vila 1 timma i kylen. Ta ut den från kylen och smula den i små bitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka av i 200°C i 7 minuter.

Choklad ganache-puckar
100 g mörkchoklad
20 g mjölkchoklad
1,1 dl grädde
10 g smör

Koka upp grädde och häll det över chokladen. Rör till en slät kräm. Låt chokladkrämen svalna till 38°C, tillsätt rumstempererad smör. Rör ut till en slät kräm. Häll choklad ganache i en silikonform ställ i frysen över natten.

Sponge cake
1 ägg
0,5 dl socker
1 dl mjöl
50g smör
3 msk mjölk
2 tsk bakpulver

Blanda samman ägg, bakpulver, socker, mjöl och mjölk  med en visp. Smält smöret och tillsätt till smeten.  Rör ut till en jämn smet. Häll smeten i en eldfast form och tillaga den i en mikrovågsugn i 15-20 sekunder eller tills kakan känns fluffig.

Chokladsås
100 g mörkchoklad
1,1 dl grädde

Koka upp grädde och häll över chokladen. Låt svalna. Värm upp den försiktigt vid servering.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.