Brownie

Glassmästarns val

Brownie

med marshmallows, maränger, choklad ganache och Himmelsk Röra

Brownie

100 g osaltat smör
45 g saltat smör
1,5 dl socker
250 g mörkchoklad
3 ägg, rumstempererade
1 dl mjöl
0,5 tsk salt
150 g rostade hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 180°C. Smält smör, mörk choklad, socker till 45-50°C över vattenbad. Rör ner de rumstempererade äggen. Vänd försiktigt i mjöl och salt med en slickepott. Tillsätt rostade hackade hasselnötter. Baka av i 12 minuter

Choklad ganache

100 g mörk choklad
100 dl grädde

Koka upp grädde och häll över chokladen.Rör om med en slickepott till en slät chokladkräm. Låt svalna.

Marshmallows

2 dl socker
2,1 dl vatten
2 msk glukos
15 st gelatinblad
2 st äggvitor

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och glukos, sjud på låg värme 25 min. Låt svalna.

Vispa upp äggvitorna, smält gelatin på låg värme och rör in dem i äggvitorna. Blanda sockerlagen med äggvitorna och vispa sakta med en elvisp tills smeten blir lite fast.

Spritsa små droppar marshmallow på ett bakplåtspapper.

Låt marshmallowsen stå i rumstemperatur över natten.

Sikta över kakao vid servering.

Maräng

3 äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk citron

Vispa äggvitor, hälften av sockret och citron i en bunke tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och pressa ut till en tunn platta.

Sätt ugnen på 45°C och låt torka i 35 minuter.

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.