Konsumentinfo

Vi tar gärna emot tips och idéer om våra produkter! Eller har du frågor eller synpunkter på våra produkter är det enklaste att använda formuläret nedan och klicka på Skicka-knappen.

När du kontaktar oss angående en specifik produkt vill vi gärna att du fyller i produktens namn, vikt, bäst före datum samt ditt eget namn och adress. Då kan vi snabbt och effektivt hjälpa dig.

 

Frågor & Svar

Jag har en fråga gällande allergi, var vänder jag mig?

På vår hemsida kan du hitta information om alla våra glassar. För varje glass finns en ingrediensförteckning där alla allergener är tydligt markerade med versaler. Du kan även kontakta vår konsumentkontakt genom att använda formuläret på denna sida. Det finns också möjigheter att kontakta oss via telefon 031-336 98 50.

 

För allmänna frågor om allergier kan du gå in på Livsmedelsverkets hemsida.


Var finner jag allergiinformation, näringsvärden och innehållsdeklarationer för glassar?

Den hittar du på vår hemsida och på förpackningarna. Det viktigaste av allt är ändå att läsa på förpackningen, då innehållsdeklarationer kan ändras över tid.


Varför står det kan innehålla spår av.... på förpackningen?

I några av våra produkter ingår choklad som kommer från tillverkare som inte har möjlighet att helt separera produktlinjerna. Därför är det viktigt om du har någon allergi att alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noggrant. 


Smakar laktosfri glass likadant som ”vanlig” gräddglass?

Ja, laktosfri gräddglass är precis lika god som ”vanlig” gräddglass. Vi tillsätter ett naturligt enzym i vår gräddglass som heter laktas som bryter ner mjölksockret till andra sockerarter som alla magar tål. Men för säkerhetsskull testas den färdiga glassen för att vi ska var helt säkra på att inga rester av laktos finns kvar.


Finns det laktosfria produkter i ert sortiment?

Vi har laktosfria alternativ på vår glasskarta, som multipack, dessertglass och skopglass.  

Årets glasskarta innehåller Hallondröm, en pinne med laktosfri gräddglass med ett överdrag av hallon. Sen har vi Tutti Frutti, en god tutti-frutti gräddglasspinne från Fazer. Vår populära glasstrut Jordgubbtopp är en laktosfri gräddglass med jordgubbssylt.

 

Dessutom är de flesta av våra isglassar laktosfria – se innehållsförteckningen för respektive produkt för att vara helt säker.

 

I vårt dessertglass-sortiment hittar du tre laktosfria alternativ, 0,5 liter med laktosfri vaniljgräddglass, blåbär- och jordgubbsgräddglass. Vi har även sorbetglass som är laktosfria (se respektive innehållsförteckning). 


Var hittar jag Triumf Glasscaféerna och -butikerna?

De finns på ett flertal ställen runt Göteborgsområdet och är fristående enheter. På Triumf Glasscaféets hemsida hittar ni mer information om öppettider med mera. Triumf Glasscaféets hemsida i Alingsås hittar ni här!


Varför försvinner produkter ur sortimentet?

En del smaker fungerar alltid. Andra smaker kommer och går. De blir snabbt populära för att sedan tappa lika snabbt i populäritet. Generellt är det de smaker som säljer sämst.


Varför tillsätter man luft i glassen?

Att äta frusen glassmix är inte gott. Det är luftblandningen som ger glassen en god smak och en fin konsistens. Hur mycket luft man väljer att tillsätta beror på vilken typ av glasskaraktär man vill ha. En glass med mindre luft kan lätt upplevas som hård och mäktig och en alltför luftig glass känns fluffig. 


Varför upplevs glassen som isig ibland?

En glassprodukt som delvis blivit tinad och sedan omfryst kan bilda iskristaller. Var och när det har hänt är svårt att säga. Eftersom vi själva inte kör ut glassen till butikerna bör du ta kontakt med frysansvarig i din butik om du råkar ut för detta. Tänk på att förvara glassen långt ner i din frys där det ofta är kallast. 


Hur förvaras glassen bäst i frysen?

Längst ner i frysen. Kallast brukar det vara underst i boxen eller på understa hyllan om du har ett frysskåp. Det viktigaste är att man har en jämn temperatur under -18°. Det är även viktigt att man ser till att inte förvara glassen nära varor som man fryser in.


Kan man återanvända glassförpackningarna?

Ja, våra förpackningar är godkända att förvara livsmedel i och tål maskindisk och mikrovågsugn. Tänk på att vara försiktig om du värmer en fet maträtt i mikrovågsugnen. Fettet kan bli så varmt att burken kan smälta.

 

Om du skulle få för många burkar i köksskåpet, lämna dem till återvinning i behållaren för hårdplast. De innehåller mycket energi som ger bra värme i ett fjärrvärmeverk eller kan användas till återvinningsplast.

 


Kan ni sponsra min skola, klass, sportlag eller en privat fest?

Då vi får väldigt många förfrågningar gällande sponsring av olika slag kan vi tyvärr inte medverka på alla håll. Därför har Triumf Glass valt att vara en stolt sponsor till stiftelsen Drottning Silvias Barnsjukhus och isbjörnsprojektet.


  
 

 

Kontakta oss via telefon eller mail

Du når oss telefonnummer 031-336 98 50 och våra telefontider är måndag – fredag kl. 09.30 – 12.00.

Om ni vill skicka brev till oss använder ni er av följande adress

 

Konsumentkontakt

Triumf Glass AB

Box 2033

433 02 Sävedalen

konsumentkontakt@triumfglass.se

 

 

 

 

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.