Årets Pandabok!

18 September 2019

Vi är oerhört stolta att få berätta att Melissa Schäfers och Fredrik Granaths nya bok BORTOM ISBJÖRNENS RIKE har utsetts till ÅRETS PANDABOK av Världsnaturfonden WWF.

Årets Pandabok 2019

Juryns motivering:  “Först ser vi de fantastiska bilderna. Det till synes monotona Arktis frusna vidder framträder i hisnande färgrik variation och skönhet. Men här finns också vår tids mest angelägna berättelse om hur det vi trodde var evigt försvinner. Med stilistisk elegans fångar författarna läsaren från första sidan och behåller greppet boken igenom. De berättar om sin stora kärlek till isbjörnar och öppnar samtidigt våra ögon för hur snabbt Nordpolens packisar smälter, hur en frusen kontinent löses upp i vatten. ‘Bortom isbjörnens rike’ är en utsökt bild- och läsupplevelse och ett berörande, brinnande vittnesmål om en snabbt föränderlig värld.”

Priset presenteras Kung Carl XVI Gustav på Ulriksdal Slott den 11 oktober.

Det ligger år av hårt arbete bakom denna bok. Tack till all våra fina vänner på Triumf Glass som varit ovärderliga i sitt fantastiska stöd till oss. Här kan ni se några av bilderna från boken.

Alla inlägg från isbjörnsprojektet tillsammans med Melissa och Fredrik hittar ni här!

  • Isbjörn på Svalbard
  • Isbjörnsmamma med ungar

Bli medlem i WWF och få boken:
https://www.wwf.se/stod/bli-medlem/wwf-van/

Eller beställ boken från Adlibris:
https://www.adlibris.com/se/bok/bortom-isbjornens-rike-9789178870394

Boken kommer i butik den 18 oktober.

Med detta har vårt arbete bara börjat. Vi återvänder till isbjörnarna i vinter. Mer om detta i kommande poster här.

Kram,
Melissa och Fredrik