Kalaslekar

Bu spöke!

Barnen sätter sig i en ring på golvet. En väljs ut till spökjagare och får en bindel för ögonen. Spökjagaren ställer sig i mitten av ringen och snurrar några varv. Efter det ska spökjagaren gå fram till någon i ringen och säga ”Bu spöke!”. Personen svarar ”Buuu!” och spökjagaren ska försöka gissa vem det är. Om spökjagaren gissar fel puttas han vidare till nästa och så vidare. När spökjagaren gissat rätt få den bli ny spökjagare.

 

Charader

Barnen delas upp i två lag. Delatagarna i varje lag skriver varsin lapp med ett ord, viker ihop det och lägger i en skål som lagen sedan byter. Alla drar en lapp och ska sedan efterlikna det som står på lappen. Barnen i det egna laget ska så snabbt de kan gissa vad det är. Nästa lapp dras av motståndarlaget som gör samma sak.

Tips! För att göra det lite enklare kan man bestämma att orden ska vara t ex djur som man ska härma, kända artister, ett yrke etc.

 

Jaga svans

Ge alla barn en ”svans” av t.ex ett tygband. Svansen sätts bak i byxan (de skall vara lätt att rycka bort). Det gäller bör barnen att rycka svansarna från varandra! Ledaren kan stå vid sidan av lekplanen och dela ut extrasvansar till de som blir helt utan svansar. När tiden är ute, så vinner den som har fått ihop flest svansar.

 

Visselleken

Varje deltagare får 3 st kex. På given signal så stoppar barnen kexen i munnen och tuggar sönder dem. Så börjar leken. De som först lyckas vissla en liten truddilutt vinner. Det är väldigt svårt och roligt då man har munnen full av kexsmulor! Om man vill göra det ännu svårare kan man i förväg bestämma vilken låt alla ska vissla. Vinnare är de som först lyckas vissla melodin bra.

 

 

Kalasteman

 

Monsterkalas

Välj ett roligt tema för kalaset!

Klädsel Spöke – Ett gammalt lakan med urklippta hål för ögonen.

Häxa – svart klänning, svarta skor och en svart hatt.

Mumie – riv isär gamla lakan i strimlor och vira in dig i dem.

Frankenstein – svarta, byxor, vit skjorta, grönt smink. Sminka gästerna med maskeradsmink. Ansiktena kan målas t ex vita eller gröna. Måla sedan svarta ringar under ögonen, blod, insekter etc. Använd din och barnens fantasi.

 

Dekoration

Rita monster på ballonger med en penna, klista på en tofs monsterhår av garn. Rita stora monsterspår utanför huset (med krita på asfalt) som går fram till dörren. Inomhus ska det vara lite mörkt med färgglad belysning.

 

Ansiktsmålning

Varje barn kan enkelt göras om till monster. Köp ansiktsfärg och måla barnen i olika färger, ett blått, ett grönt, ett gult med röd näsa osv. Monsterhorn kan också göras enkelt med pappersstrutar på resårband i samma färg. Låt varje barn hitta på sitt eget monsternamn.

 

Monsterburgare

Monstermat kan vara monsterburgare. Dekorerar varje hamburgare med en tandpetare med ett utklippt pappersmonster på.

 

 

Inbjudningskort

 

Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.